Reconceptualitzem a partir del present, la història dels bombardeigs per entendre la destrucció i afectació social que va comportar.
La peculiaritat d’aquest projecte és precisament la unió de la recerca històrica amb les tecnologies digitals a través d’aquesta plataforma participativa, incorporant la població en la investigació, aplicant l’anomenada Ciència Ciutadana. El seu origen sorgeix de la conceptualització d’una nova metodologia de recerca anomenada <<l’Arqueologia dels bombardeigs>>.
Edificis Ferits dona a conèixer la història, la memòria i el patrimoni dels atacs aeris sobre les diverses poblacions del territori durant la guerra civil, al mateix temps que fomenta la participació activa de la població en la recerca i la recollida de vestigis i memòries. A més, crea eines per a la difusió i a la construcció d’una investigació participativa que transcendeixi els límits de la comunitat científica i s’imbriqui amb la societat.
Una de les eines que tenim per assolir part d’aquests objectius queden plasmats en aquest mapa interactiu i participatiu. La seva aplicació permet arribar a un extens ventall com el de la gestió i commemoració col·lectiva de la memòria, o la seva precisió documental.